Етиопљанин тврди да има 160 година

Дакаба Ебо, фармер из Етиопије, тврди да има 160 година, а то поткрепљује тиме што каже да се сећа италијанске инвазије на ту источноафричку земљу.

Још један „најстарији“ човек се појавио. Овај пут је то фармер из Етиопије, Дакаба Ебо, који тврди да има 160 година.

Упркос томе што времешни декица изгледа веома старо, тврдња да има 160 година мора да изазове скепсу, посебно што нема крштеницу нити било какав писани траг о датуму рођења.

Ебо каже и да нема ниједног рођака који је жив. Етиопљанин је, међутим, показао изузетно знање о локалној историји, као и да се сећа инвазије Италије на Етиопију 1895. године.

„Када је Италија напала моју земљу имао сам две супруге и сина довољно великог да се брине о стоки“, истакао је Ебо.

У току је акција медицинског тима који треба да утврди приближну старост Етиопљанина. Уколико се утврди да је заиста стар 160 година, постаће убедљиво најстарији човек на свету.

Дакабо Ебo није једини који тврди да је изузетно стар, али још нема доказе за то. Недавно је и Боливијац Кармело Флорес Лаура рекао да је рођен 16. јула 1890. година и да има 123 године.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара