Читај ми!

Туристи у Црној Гори „спавали“ на дрвету због медведа!

Двоје туриста, Украјинац и Казахстанка који су обилазили околину Вирпазара у Црној Гори, провели су ноћ на дрвету у страху од медведа који се шетао испод тог стабла. Надлежни апелују да се у туристичке обиласке никако не иде без водича.

Петер Тагинзев из Украјине и Јулија Пољакова из Казахстана, који су обилазили околину Вирпазара на Скадарском језеру, у Црној Гори, провели су ноћ на дрвету у страху од медведа који се шетао испод тог стабла.

Тагинзев и Пољакова су кренули у обилазак, али су се изгубили, па су ноћ провели на дрвету, а у Вирпазару се појавили у јутарњим часовима неповређени.

Пошто је нестанак пријављен 28. августа увече, за њима је све до раних јутарњих сати трајала потрага која је била неуспешна.

Наиме, са њима је у обилазак кренула и Викторија Јевтушенко, али се након неког времена вратила у Вирпазар, јер јој је било напорно да бициклом савладава терен, испричали су мештани подгоричком порталу Це-Де-Ем.

Према њиховим наводима, Јевтушенко је испричала да се са Петером и Јулијом договорила да се нађу у Вирпазару, али како се они нису појавили њихов нестанак је пријављен око 20 сати.

У међувремену, Јевтушенко је позвала мобилним телефоном своје сапутнике који су јој рекли да су током вожње наишли на медведа, па су се попели на дрво.

Они су објаснили да седе на дрвету, а да медвед шета око њих.

Одмах по пријави нестанка из Бара су стигла три полицајца, који су у потрагу за страним држављанима кренули заједно са полицијским инспектором из Вирпазара и двоје мештана.

Након вишечасовне претраге терена двоје туриста није пронађено, па је договорено да потрагу наставе сутрадан, али су се они, срећом неповређени, појавили у центру Вирпазара.

Поучени овим искуством, надлежни поново подсећају стране и домаће туристе да у туристичке обиласке терена по Црној Гори никако не иду без водича.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије