Читај ми!

На пријемном пало свих 25.000 кандидата!

Незабележен случај у Либерији – нико од 25.000 кандидата није освојио потребан број бодова на пријемном испиту за државни универзитет, али их је на крају ипак примљено 1.000.

Државни универзитет у Либерији саопштио је данас да је свих 25.000 кандидата за упис на факултет пало на пријемном испиту, што је јединствен пример у историји ове западноафричке земље.

„Ниједан од 25.000 кандидата који су полагали тест није освојио потребан број поена“, рекао је заменик декана универзитета у Монровији Ансу Сони, јавила је агенција Франс прес.

Универзитет, на којем се образује више од половине студената у Либерији, био је приморан да ипак прими 1.000 кандидата, иако ниједан од њих није положио пријемни испит за школску годину која почиње следећег месеца.

Председавајући парламентарног одбора за образовање Бил Туавеј за оволики неуспех будућих академаца окривио је лошу наставу.

„Ово је јасан сигнал да је квалитет образовања у Либерији веома лош. То показује да наши наставници не предају добро“, сматра Туавеј.

Либерија се и даље опоравља од 14-годишњег грађанског рата који је окончан 2003. године, а због раширеног сиромаштва многи родитељи своју децу радије запошљавају него што их шаљу у школу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије