Читај ми!

Леже, а еври сами падају!

У етно селу „Монтенегро“ у Брезану, у Пиви, 30. августа ново такмичење у одмарању. Слоган исти као прошле године: „Има љеба без мотике“. Ко каже да не може да се заради неки динар (евро) од ленчарења!?

Ленчарити и зарађивати - то је могуће, а где другде, него у Црној Гори, где ће и ове године 30. августа у етно селу „Монтенегро“ у Пиви, бити одржано такмичења „џабалебароша“. Онај ко највише издржи у ленчарењу иде кући са 200 евра.

„Пропозиције су јасне - такмичару је дозвољено да пије воду и да узима храну, али није дозвољено да устаје са места одмарања без обзира на повод, па макар то биле и физиолошке потребе. Такмичар који издржи најдуже да одмара у хладовини је победник, а новчану награду је обезбедила фирма 'Фидија' из Подгорице“, рекао је подгоричким Вијестима власник етно села Микоња Благојевић.

Благојевић је додао да је за такмичаре који дођу из иностранства обезбеђен смештај по ниским ценама.

Поред новчане награде, они који освоје прва три места добиће медаље „Има љеба без мотике“, а организатори планирају још занимљивих награда.

„Позивамо све политичаре, докторе и остале доконе такмичаре да дођу и узму паре без муке“, поручује Благојевић.

Али да није лако освојити прву награду, показали су прошлогодишњи такмичари јер је њих четворо након двадесетчетворочасовног ленчарења одлучило да подели награду, пошто се њиховом одмарању није назирао крај.

Прошлогодишњи победници су троје Никшићана и један Подгоричанин.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара