Читај ми!

„Ванземаљска глава“ ископана у Међимурју

Група радника је копајући стазу на гробљу у месту Међимурја, општина Доња Дубрава, пронашла необичне ископине, од којих једна јако подсећа на главу. Ипак, јасно је да није људска. Према мишљењу многих, јако подсећа на „главу ванземаљца“.

У Хрватској су радници копајући стазу на гробљу пронашли необичнe предмете, од којих један јако подсећа на главу, пише хрватски портал 24 сата.

„Ова чудна ископина има све делове као људска глава. Очне шупљине и мали продужетак, па делује као да је отргнута са тела“, каже Иван Штефић из Међимурја, општина Доња Дубрава.

Њега је као и остале мештане збунило откриће радника на локалном гробљу. Они су пре десетак дана багером на метар дубине ископали по мишљењу многих „главу ванземаљца“.

„Узела сам 'главу' у руке и видела да је јако чудна. Има облик људске главе, али није људска. Изгледа као глава ванземаљца“, наводи мештанка Вероника Матотек.

'Главу' су одмах пренели у зграду општине и очекују долазак стручњака из Загреба, који ће урадити анализе и утврдити да ли је то само необичан корен дрвета, или је у овом крају заиста нешто мистично, што је досад могло да се види само у филмовима научне фантастике.

Мештане је посебно збунило још једно откриће на гробљу. Наиме, убрзо након наводне „главе ванземаљца“, радници су пронашли један необичан комад. Ископали су га готово на истом месту, а његов састав се не разликује много од састава „главе“.

С обзиром на облик, претпостављају да је у питању „срце ванземаљца“. Ни ту није крај.

Један од радника испричао је да је поред „кугле“, која подсећа на главу, нашао још једну куглу. Али она се при додиру само распала.

Упркос збуњујућим открићима, радови на санацији стазе на доњодубравском гробљу су се наставили.

Надлежни сматрају да би ископине свакако требало истражити.

„Свака необична ископина је занимљива, посебно на гробљу. Зато је требало обуставити радове или једноставно мало повећати дубину ископа и позвати адекватне људе. Наравно, морамо да поштујемо гробове покојника, да се не оштети неки, али ове стазе нису копане готово никада“, тврди бивши начелник Маријан Варга.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара