Читај ми!

Подигао планину усред (з)града

Усред Пекинга, на врху једне стамбене зграде, професор Жанг Лин подигао је огромни пентхаус који изгледа као да је уклесан у планину. Све би било у реду када његова корекција изгледа зграде не би била три спрата висока и хиљаде тона тешка. Комшије тврде да је безбедност зграде нарушена и показују велике пукотине на зидовима и плафону.

Све магазинске вести можете пронаћи и на нашим Фејсбук и Твитер страницама.  

Жанг Лин, професор из Кине, провео је шест година правећи планинску вилу из својих снова. Напокон је завршио, али вила није направљена ни близу планине, већ усред кинеске престонице и то на врху стамбене зграде!

Несрећне комшије морале су да трпе буку у узнемиравање док су трајали радови, а сада су суочени са новом ноћном мором - да ли ће зграда издржати тежину у величину додатка на њој.

Ексцентрични професор пребацио је тоне стена и камена на кров стамбене зграде како би испунио свој сан да има вилу уклесану у планину.

Чињеница која посебно забрињава јесте што никада није добио ниједну дозволу за градњу свог „планинског одмаралишта", које представља велики безбедносни проблем, пошто је већ изазвало пукотине у зидовима комшијских станова.

Неки чак имају проблема са напуклим цевима. Један комшија је већ пријавио да стално има проблема са плављењем, а други је окарактерисао професора као „штеточину“.

„По првобитном плану зграде ту је био један мали таван. Када га је купио одмах је почео са рушењем и почео са градњом своје планине. Пробио је одводе за воду, па смо константно поплављени, а настале су и велике структурне пукотине у плафону и зидовима“, наводе комшије.

Свој планински пентхаус професор ће можда, после шестогодишње градње, морати да „претвори у каменолом“.

Јер градске власти истичу да ће, уколико не докаже да је његова конструкција безбедна по зграду, „планинско одмаралиште“ биће срушено.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се