Читај ми!

Ноћна лепота Европе

Париски режисер и фотограф Лук Шепард направио је занимљив колаж грандиозних зграда европских градова, како би показао сву разноликост архитектуре Старог континента. Пројекат „Ноћна визија“ снимљен је на 36 места у 21 земљи.

Како најбоље показати богатство културе Европе него кроз разноликост архитектуре. Грандиозне зграде красе велики број градова Старог континента, а париски режисер и фотограф Лук Шепард дошао је на идеју да их истакне у посебном светлу.

Шепард је током свог тромесечног пројекта Ноћна визија пропутовао широм Европе кроз 36 градова у 21 земљи, снимајући како карактеристичне зграде изгледају ноћу.

„Идеја се родила пре три године, док сам развијао технику секвенцирања фотографија. Одлучио сам да снимим читав пројекат ноћу пошто тако долазе до изражаја квалитети архитектуре на надреалан и јединствен начин“, објашњава Шепард.

Према његовим речима, већи контраст између неба и грађевина омогућава гледаоцима да се више фокусирају на саму архитектуру, а недостатак људи око грађевина им даје посебну атмосферу.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се