Читај ми!

Библиотека на плажи

Ако летујете у Албени, у Бугарској, не морате да размишљате коју књигу да понесете. Поред плаже чека вас библиотека са 2.500 наслова на десет језика.

Ko летује у црноморском летовалишту Албени не мора да размишља о томе које књиге да понесе, јер на свега неколико метара од локалне плаже налази се библиотека!

Прави је туристички хит, јер узимање било које књиге са полице не кошта ништа, а понуда је богата - 2.500 наслова на 10 језика.

Локалне власти су задовољне јер разноврсност понуде помаже популарности те необичне библиотеке.

Према речима помоћника директора летовалишта „Албена“, Јовке Страшиловe, библиотека се стално обогаћује, јер гости када напуштају летовалиште остављају своје примерке да би и други љубитељи књига могли да их користе.

Литерарни жанрови су разноврсни од светске класике до трилера, мистичног штива, па до љубавних романа и мемоара, што привлачи пажњу и млађих и старијих читалаца.

Туристи су одушевљени идејом на коју је дошао Немац, Херман Компернас из фирме „Албена ПЛЦ“.

„Веома брзо смо нашли одговарајући, трајни материјал, неку врсту конструкције од палета испод полица. Због тога је библиотека отпорна на јак ветар“, објаснио је менаџер пројекта и архитекта Компернас.

Према замисли менаџера, направљено је 140 полица на којима има места за 4.000 наслова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво