Читај ми!

Заборавили да ставе лифт у небодер?!

Као симбол будућности и изласка Шпаније из рецесије, у летовалишту Бенидорм изграђени су торњеви „Ин темпо“. Ипак, грађевинари су се мало збунили и заборавили да ставе лифт који иде до последњег, 47. спрата!

Ново обележје шпанског летовалишта Бенидорм су торњеви Ин темпо. Како и не би били када су са 47 спратова, највиша стамбена зграда у Европи.

Тек неколико месеци од завршетка радова, инжењери су наишли на проблем. Заборавили су да уграде лифт који иде до врха...

Објекат је прво био осмишљен да има 20 спратова, али је касније одлучено да се дода још 27 спратова.

Шпански лист Ел паис наводи да је сада прекасно исправити грешку, јер у згради са 269 станова једноставно нема места. Иначе, сви рокови за градњу су пробијени, а првобитно је било планирано да објекат буде завршен пре четири године.

Да проблеми буду већи, архитекте су се повукле пре неколико седмица, а радници не добијају плате месецима.

Финансирање пројекта преузела је банка „Сареб“, једна од многобројних шпанских проблематичних банака. Завршетак радова планиран је за децембар, а тек 35 одсто станова је продато.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво