Читај ми!

Вијетнамски прави „Aндерграунд“

Од страхота Вијетнамског рата отац и син крили су се у џунгли пуних 40 година! Да би се прехранили током више деценија скривања Хо Ван Тан и његов син Ван Ланг ловили су по околини и узгајали поврће.

Четири деценије након што су усред рата бежали од бомби, Хо Ван Тан и његов син пронађени су у џунгли!

Вијетнамски рат је завршен 1975. године, али су се отац и син крили све до сада. Ван Тан има 82 године, а из трошног скровишта у провинцији Кванг Нгаи изнесен је на носилима, јер је био превише слаб да би могао да хода. 

Последњи пут је виђен 1973. године како трчи са тада једногодишњим сином Хо Ван Лангом након експлозије бомбе у њиховој кући у којој су страдали његова супруга и двоје деце.

У џунгли су провели 40 година без икаквог контакта са спољним светом. Да пуким случајем нису на њих набасали становници оближњег села и алармирали власти питање је да ли би икада изашли из шумског скровишта.

Судећи по томе што син зна тек неколико речи, њих двојица су 40 година провели борећи се свакодневно за живот. Успели су да преживе узгајајући поврће и ловећи по околини, пише вијетнамски лист Дан Три. У њиховој башти било је чак и дувана.

Према наводима листа VnExpress, Хо Ван Три, други Ван Танов син, пронашао је оца и брата пре 20 година, али није успео да их убеди да напусте скровиште.

Сједињене Америчке Државе бациле су на Вијетнам, Лаос и Камбоџу седам милиона тона бомби, а током сукоба је погинуло више стотина хиљада цивила.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво