Читај ми!

Козе-баштованке уређују Капитол Хил

Након што су овце у Паризу задужене за одржавање травњака на Јелисејским пољима, у Вашингтону су као баштоване упослили козе! Повратак здравом животу уједно је и велика уштеда у градској каси.

Једнa од најстаријих грађевина у Вашингтону, област Капитол Хила такозвано Конгресно гробље, на којем почивају многи угледни становници престонице, премијери, чланови Конгреса, постало је накратко уточиште стада коза!

Градски оци су, на иницијативу еколога, ангажовали козе како би се решили корова, али еколошком методом.

Према речима Пола Вилијамса, председника Асоцијације организација за заштиту историјских споменика, проблем су правили лозе и коров који су угрожавали стогодишње дрвеће.

„Дрвеће је трулило и постојала је опасност да падне и поломи историјске споменике“, истакао је Вилијамс.

Челници Вашингтона одлучили су да плате 4.000 долара фарми „Дејвидсонвил“, која се специјализовала за узгој еколошких коза.

То је један од најјефтинијих и најефикаснијих начина да се без употребе пестицида очува природна средина, тврде еколози. У Паризу су, на пример, за одржавање травњака на Јелисејским пољима задужене овце.

„Козе су за дан обрстиле десетине метара квадратних површне гробља, оставивши тло без лишћа и корења. Перфектно очишћено!“, похвалио је козе-баштованке Брајан Нокс из „Еко фарме“.

Заштићене су гробне парцеле знаменитих личности америчке историје међу којима је сахрањен и легендарни директор Еф-Би-Аја Едгар Хувер, као и многе личности које су писале Амерички устав.

Стога ће необични баштовани чистити гробље још недељу дана, а потврда доброг пословања је нова понуда управе гробља за ангажман још 70 коза за уређење историјских парцела. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво