Читај ми!

„Луд“ и невероватно вешт!

Завезаних руку у „мртвачком“ сандуку и бачен са 4.420 метара. Звучи као сцена из неког од филмова о Џејмс Бонду, али није. То је у ствари било успешно обарање сопственог рекорда мајстора за бекства из немогућих ситуација Ентонија Мартина.

Израз „фали му која даска у глави“ као да је створен за неке људе. Барем за оне који својевољно вежу себи руке, закључају се у мртвачки сандук и онда их баце са 4.420 метара висине.

Шалу на страну, канадски мајстор за бекства из немогућих ситуација Ентони Мартин успео је да се после свега безбедно спусти на земљу и заслужује све честитке за подвиг.

Мартин се приземљио око 110 километара од Чикага, а када је дотакао земљу само је махнуо окупљенима који су га поздравили аплаузом.

Овим невероватним подухватом 47-годишњи Мартин је потукао свој рекорд из 1988. године (не по висини, већ компликованости), када је успео да се извуче из ковчега баченог са 4.115 метара висине.

Овог пута, Мартин се сместио у дрвени мртвачки сандук, његове руке су лисицама биле везане за каиш којим је био опасан, а десна рука је додатно била везана ланцем за унутрашњост сандука.

Поклопац сандука био је обезбеђен затворском бравом за коју не постоји кључ.

Сандук је бачен из авиона. Два падобранца су га одржавала у равнотежи, а пад су успоравали мали падобрани који се користе за успоравање тркачких аутомобила и борбених авиона.

Овом експерту за бекства отац је још са шест година разбио фасцинацију магијом, објаснивши му трик с налив-пером које лебди у ваздуху.

Ту је Мартин одлучио да импресионира људе на убедљивије начине, па се посветио изучавању уметности извлачења из скоро безизлазних ситуација.

Према његовим речима, локални шериф га је са 13 година везивао лисицама и он је успевао да побегне. Бекствима из немогућих ситуација дефинитивно се окренуо са 11 година, када се ослободио лисица на рукама након што је скочио у језеро.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се