Читај ми!

Јаје „на сунце“

Високе температуре домишљати „кувари“ могу да искористе и за зараду! На северозападу Кине, где долази велики број туриста како би посетио планину Фламинг, неколико Кинеза одлучило је да јаја припрема на песку, то јест кува „на сунцу“.

Док многи Кинези широм севера и запада земље траже хлад, јер протеклих дана температуре прелазе 40 степени Целзијусове скале, има и оних који овакво време користе да на крајње необичан начин профитирају - за туристе кувају јаја на песку!

У месту Турпан на северозападу Кине, где долази велики број туриста како би посетио планину Фламинг, неколико Кинеза одлучило је да јаја припреми „на сунцу“.

Јаја се стављају у специјалну посуду на чијем дну су песак и прах од гвожђа који им омогућавају да се не котрљају, а поклопац је од стакла.

И док кувана јаја у води на шпорету буду готова за неколико минута, овима на сунцу је потребно око једног сата.

Туристички водич Лиу Јие била је стрпљива и сачекала је шездесетак минута како би пробала јаје и није зажалила, јер је била одушевљена.

Лиу тврди да јаје кувано на сунцу одлично и да има другачији укус, сличан печеном јајету.

У овом округу највиша температура измерена у јулу и августу била је 38 степени Целзијуса, али на ужареном песку прелазила је и 70 степени, преноси Централна кинеска телевизија CCTV.  

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. јул 2025.
23° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом