Читај ми!

Најлуђи руски рекламни панои

Руски маркетиншки магови понекада претерају у жељи да им билборди буду примећени! Сајт „Базфид“ је направио малу колекцију најзанимљивијих реклама на јавним местима.

Јасно је да реклама продаје производ. Међутим, често се дешава да се превелика жеља за што  оригиналнијом идејом претвори у „напад на чула конзумената“. Ево неколико примера са руског тла.

Занимљива илустрација стоји уз слоган познате банке на једном билборду – „Поверење – то је највредније“.

Какво „луна парк“ решење за рекламни пано уз банкомат. Игра речи би, у духу српског језика и слике могла бити преведена као „Округло радно време“. Заправо значи „Ради нон-стоп“.

Када се прочита текст испод ових банера, неко би могао да помисли да се „ИБА груп“ бави операцијама промене пола. А реч је о услужним информатичким делатностима. Јер изнад младића пише „Мисли о својој будућности. Ти данас!“, док изнад девојке стоји „Ти сутра!“.

Баш пригодан и поучан назив за изложбу Константина Казанцева.

„Стани! Овде је најукуснија шаурма! (локалнa врста гироса)“, каже Ајрон мен лично. Нема сумње да се ту и храни. Питање је само колико су „платили“ за коришћење лика и дела познатог суперхероја.

Невероватно је да им сама слика већ није била довољно неукусна, већ су морали да напишу отприлике „Oбрадујте своју драгу кобасицом“.

Каква директна порука! Љутито „обраћање“ плаже немарним пушачима гласи овако: „Пушио си? Е, па пикавац забиј себи у задњицу. Ја сам плажа, а не пиксла“.

Ако нисте знали, сада већ светски позната намргођена мачка са Јутјуба и друштвених мрежа (Grumpy cat), свој први наступ је имала на реклами за локалног руског интернет провајдера. „Свет без интернета је свет без радости“, поручује Мргуд.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се