четвртак, 13.06.2013, 09:33 -> 17:17
„Кроасафне“ залуделе Њујорчане
Шта се добије када укрстите америчку крофну и француски кроасан? Кроасафне! Производ који је за само неколико дана од тренутка када је „рођен“ залудео Њујорчане.
Њујорчани су полудели за „кроасафнама" (Cronut), новотаријом у свету посластица коју је измислио и заштитио један француски пекар, тако што је укрстио кроасан и америчку крофну.
Репортер магазина Њузвик објавио је да на десетине Њујорчана, неки још у пиџамама, стоје у реду већ у седам сати ујутро чекајући да се отвори пекара у њујоршком Сохоу у којој се прави и продаје та посластица.
Кроасанфнама је у облику америчке крофне са рупом у средини, али направљена од хрскавог теста за француске кроасане.
Изумитељ овог гурманског хибрида је Доминик Ансел, бивши главни посластичар у једном њујоршком ресторану који је пре тога пекао занат у француској компанији гурманских производа.
Ансел каже да је знао да је „погодио" праву ствар када је већ другог дана откако је у својој пекари лансирао „кроасафну", тридесетак људи дошло да проба посластицу.
Из дана у дан ред је био све дужи, рекао је посластичар.
Популарност нове посластице доказује и то што су се широм света већ појавиле копије „кроасафне", али под другим називима, јер је њујоршки пекар већ заштитио назив "Cronut".
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 12
Пошаљи коментар