Читај ми!

Тунишанин прави багет „за медаљу“

Чувени француски хлеб златне, хрскаве коре – багет, најбоље прави Тунишанин Риде Кадер, који је за своје пекарско умеће добио награду града Париза - „Гран при“.

Ако желите да пробате најбољи багет у Паризу, треба да одете до пекаре Риде Кадера, 42-годишњег Тунишанина који прави чувени француски хлеб златне, хрскаве коре од своје 15 године.

Кадер је за своје пекарско умеће добио награду града Париза. „Гран при" за најбољи париски багет, који му осим славе доноси привилегију да током годину дана испоручује хлеб француској председничкој палати, освојио је у конкуренцији 203 кандидата.

На такмичењу се, како је рекао, појавио „у последњем минуту".

„Испекао сам последње багете и отишао на такмичење. Нисам могао да верујем да сам направио најбољи багет", рекао је Кадер новинарима, преноси АФП.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 16. јул 2025.
29° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом