Читај ми!

Сеоба 230.000 коза и оваца ауто-путем

На прописаном растојању од 50 до 100 метара, на стотине стада коза и оваца маршира ових дана ауто-путем у Кини, и то у контра смеру. Као и сваке године у ово доба, у пратњи полиције путују ка пашњацима.

Саобраћајна полиција и локалне власти из долине Гуозигоу у аутономној покрајини Синђанг Ујгур, помажу пастирима из тог краја, да ауто-путем спроведу око 230.000 грла ситне стоке до пашњака у округу Хуоенг.

Крајем марта на северозападу Кине може се видети призор како овце и козе марширају аутопутем до коначног одредишта у пратњи око 400 пастира.

Пут је дуг 33 километра, али због лошег терена, 23 километра, стока у пратњи пастира и полиције прелази ауто-путем и то супротним смером од оног којим се крећу возила.

Стада морају „држати растојање" од 50 до 100 метара, а ауто-пут им је на располагању од осам ујутру до 20 часова, од 15. до 30. марта.

Просечно им треба шест сати да савладају ову деоницу, а онда још три дана и ноћи да стигну до пашњака.

Отежавајућу околност представља чињеница да је у ово доба године 98 одсто оваца и коза гравидно.

Како би миграција животиња прошла безбедно, локални сточари пар дана пре поласка на пут стоку добро нахране и напоје, јер током пута нема застајања, преноси кинеска државна телевизија.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво