Тамичење у склапању Рубикове коцке

Такмичари из целог света стари од седам до 37 година окупили су се у Београду како би показали своје умеће у склапању Рубикове коцке. Дисциплине су разне, од класичне, до склапања једном руком и затворених очију, а о победнику ће одлучивати секунде.

Београд је домаћин другог међународног такмичења у склапању Рубикове коцке. Учествује више од 100 такмичара из земље и иностранства. Они ће се опробати у разним дисциплинама: од класичне до слагања једном руком или затворених очију.

Михајло Костић са само седам година најмлађи је учесник међународног такмичења у склапању Рубикове коцке. И његов старији брат Ђорђе једнако ужива у решавању ове мозгалице. Ко је бољи, мери се секундама.

„Ово је моја омиљена коцка и јуче сам је добио", изјавио је Михајло Костић.

Најстарији учесник такмичењаје Николај Петров који има 37 година и Рубикову коцку решава за само 11 секунди.

У време када се тинејџери све више друже путем интернета, ова слагалица и даље успева да привуче пажњу младих и упосли њихове мождане вијуге.

„Састајем се са друштвом да вежбамо", објаснио је Миљан Ивановић.

За склапање Рубикове коцке није потребна натпросечна интелигенција, кажу они који се у ову необичну вештину разумеју. Може је решити свако уз мало времена и труда, а када једном научите, никада нећете заборавити.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара