Читај ми!

Раже мутирају због туриста?

Најезда туриста у еко-одмаралиште у Стингреј Ситију код Кајманских острва оставила је велике последице на раже, које су постале лење и агресивне као да су мутирале, тврде научници са Института „Гај Харви“.

Рибе специфичног изгледа, раже, због честог контакта са туристима који их хране, постале су лење и агресивне, посебно током сезоне парења.

Туристи су драматично променили понашање дивљих животиња у еко-одмаралишту у Стингреј Ситиjу код Кајманских острва, најпопуларнијем месту на свету за проучавање ража, пише Дејли мејл.

Тамо сваке године пристиже више од милион туриста, како би пливали или ронили са ражама, али је дружење тих животиња са људима на њих оставило очигледне последице.

„За разлику од дивљих ража, ове које су туристи 'припитомили' постале су лење и агресивне, највише због блиског контакта са људима и зато што их хране", каже вођа студије, океанограф Махмуд Шивји са Института „Гај Харви".

Дивље раже, иначе, прелазе велику удаљеност, често потпуно саме, како би пронашле храну. Сада више немају ту потребу, а промениле су понашање и у сезони парења.

Бар 164 раже у одмаралишту понашају се необично, као да су мутирале, а вероватно их је и много више, тврде научници.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара