Читај ми!

Свиња у Њујорку

Данијела Форђоне, власница свиње по имену Пити, покренула је петицију како би држање свиња у Њујорку учинила легалним. Сенатор Тони Авела стао „на њену страну“.

Свиње су одавно на лошем гласу – прљаве су и смрде, а ту стигму највише осећају у градовима, посебно у Њујорку, где су одувек биле непожељне.

Ипак, једна Њујорчанка, успела је све досад да, упркос забрани градских власти, у свом стану у Квинсу држи свињу као кућног љубимца.

Данијела Форђоне, власница свиње по имену Пити, покренула је петицију како би држање свиња у Њујорку учинила легалним.

Ова Њујорчанка толико воли свог љубимца да не жели да се од њега раздвоји, те размишља да се пресели на Лонг Ајленд где ће јој бити дозвољено да држи Питија.

Њујоршке власти забрањују држање свиња у граду, наводећи да оне представљају опасност по здравље људи јер не могу да се вакцинишу против беснила, а умеју да буду непредвидљиво агресивне, посебно у првим годинама живота.

Од 2008. године, у Њујорку је забележено 89 кршења прописа о држању животиња, мада није познато колико се њих односило на свиње.

Љубитељи свиња се надају у промену закона у корист њихових љубимаца. Они подсећају на случај ћерке градоначелника Мајкла Блумберга, Џорџине, која је усвојила свињу из прихватилишта за животиње након урагана Сенди.

Активисти за права свиња највише наде улажу у њујоршког сенатора Тонија Авелу, који је прошлог месеца на конференцији за штампу стао у Питијеву одбрану, тражећи од градских власти да одобре породици Фордјоне да задржи свог гроктавог пријатеља.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара