Читај ми!

Мрмот обмануо Американце!

Мрмот Фил је ове године предвидео рани почетак пролећа и омануо у прогнози, због чега га Американци неуморно критикују, посебно грађани Охаја који најављују тужбу и прете му смртном казном.

Најчувенијег америчког мрмота Панксатони Фила „чека кривична пријава", због тога што је лажно предвидео рани почетак пролећа ове године.

Фил је „видео своју сенку", али његово предвиђање је потпуно омануло: Американци се тресу од хладноће и преко друштвених мрежа га неуморно критикују, док је један тужилац у држави Охајо чак рекао да ће против мрмота подићи тужбу, што одобрава велики број становника.

По традицији, зима ће се брзо завршити ако мрмот Панксатони Фил „види своју сенку", када га другог фебруара изнесу из јазбине у западној Пенсилванији.

Церемонија датира из 19. века и овековечена је у филму Дан мрмота, са Билом Марејем у главној улози.

„Фил је намерно и са предумишљајем убедио људе да ће пролеће доћи рано", написао је у тужби, у званичној форми тужилац oкруга Батлер у југозападном Охају, Мајк Гмосер.

Гмосер је написао да је Фил оптужен за „лажно представљање пролећа", што је кршење закона против мира и достојанства државе Охајо, и рекао да му за то „прети смртна казна".

Бил Дили, председник клуба „Панксатони" који организује Дан мрмота, рекао је да ће Фил и његов адвокат да се „боре против сваког покушаја изручења" властима Охаја.

Зима никако да престане у Охају и околини, а температура је око минус један Целзијуса и предвиђа се да ће тако бити и наредних 10 дана.

Традиционални Дан мрмота обележава се још од 1887. године у градићима и селима широм САД и Канаде, али је централна манифестација у Панксатонију.

Према веровању, ако је дан сунчан, те Фил, када га извуку из јазбине, „види своју сенку", становнике Северне Америке очекује још шест недеља зиме. У супротном - пролеће ће стићи ускоро.

Управа клуба „Панксатони", проглашава сваке године Филову прогнозу, у зору другог фебруара на Гоблерс нобу, 105 километара североисточно од Питсбурга.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара