Читај ми!

Графит са Берлинског зида на аукцији

На аукцији у Паризу биће представљени радови више од 60 уличних уметника, а највећу пажњу привукао је графит са Берлинског зида бразилског цртача Нунке, чија би цена могла да достигне невероватних 300.000 евра.

Део Берлинског зида с потписом бразилског цртача графита Нунке, привукао је највише пажње пред аукцију у Паризу.

Аукција се ове године одржава у част Бразила, земље с традицијом уличних графита, а део новца који ће бити прикупљен намењен је организацији за борбу против расизма „СОС Расизам".

Нунка (Nunca), што на португалском значи никад, 2011. године је на два сегмента Берлинског зида осликао огромну песницу која разбија зид.

Дело на два бетонска блока висине 3,50 метра и даље је у Немачкој, а вредност му се процењује на 250.000 до 300.000 евра.

Млади уметник почео је са 12 година да ради графите по улицама Сао Паула. Развио је посебан стил, с мотивима из индијанске традиције.

На аукцији у Паризу биће представљени радови више од 60 уличних уметника из Француске, САД и Бразила.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара