Читај ми!

Ако није забавно, не играте како треба!

Нова „пандемија“ на помолу! Након Сајовог необичног плеса, свет је полудео за још невероватнијим покретима по имену "Harlem Shake". Изгледа чудно, али милионима је измамио осмех на лице.

Након светске помаме за Јужнокорејцем Сајом и његовим Гангнам стилом, онлајн друштвене медије преплавило је ново чудо које се шири невероватном брзином, овог пута из Аустралије.

Реч је о специфичном плесу по имену "Harlem Shake", који, иако делује стихијски и насумичан, има своје порекло и разлог.

Плес је настао 1981. године у Харлему, делу Њујорка. Локални пијанац, познатији као Алби, играо је на захтев посматрача на специфичан начин и тако ушао у локалну легенду тог краја.

Базиран на етиопском плесу Екиста, „Алби плес" или "Harlem Shake", подразумева „пијано", неконтролисано дрмусање при којем извођач пушта машти на вољу, осећајући се слободно и раздрагано.

Ланац је покренут када је група момака из Аустралије одлучила да се забави. Корисник Јутјуба по имену "Filthy Frank", дошао је на идеју да овај плес прилагоди данашњем времену.

Момци су направили видео-снимак са, у првим секундама, усамљеним плесачем, углавном покривене главе, коме се након појачавања ритма прикључује цело окружење у махнитом плесу, често неприкладном за млађе посматраче.

Упркос ранијој експлоатацији ове игре од стране великих репера попут Пи Дидија, људи су се заинтересовали за њега тек када су схватили могућност примене у свакодневним ситуацијама.

Управо због тога и имамо прилику да погледамо "Harlem Shake" у канцеларији, колима, соби, у извођењу војске...

Будући да је „Харлем зараза" захватила и Србију, очекује се да се ускоро на Јутјубу појави и домаћа верзија лудог плеса.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се