Читај ми!

Уписао докторске студије у 78. години

Небојша Радаковић из Ниша решио је да оствари сан из младости и скоро педесет година након магистарских, упише и заврши докторске студије. Студенти се чуде, професори га подржавају, а времешни постдипломац „не избија“ са факултета, јер зна да га од циља тренутно дели шест испита.

Скоро пола века од када је магистрирао, Нишлија Небојша Радаковић одлучио је и да докторира. Академске докторске студије на Филозофском факулету у Нишу Небојша је уписао у 78. години.

Слободно време готово и да нема, јер од јутра до вечери Небојша је на факултету - углавном у  библиотеци или читаоници. То што је на прагу девете деценије живота, не представља му велики проблем, јер га, тврди, вид и памћење добро служе.

„Верујте да ме та сила, та снага, тај цунами у леђа јури и прогања да радим. Спавам као врабац по два, три сата и стално радим и никада ми науке није много", објашњава Небојша Радаковић.

По неки знатижељан поглед или скривени осмех студената у читаонци нису поколебали овог Нишлију да истраје у намери да постане доктор филолошких наука. И професори су помало били изненађени јер старијег постдипломца, признају, до сада нису имали.

„То је за мене задивљујућа ствар, ја сам то подржао од почетка и мислим да је одлично што он има мотивације да се усавршава у позним годинама", изјавио је професор др Горан Максимовић, декан Филозофског факултета у Нишу.

Осим литературе, деда Небојша би требало да се позабави и радом на рачунару и учењем језика.

Истрајан у намери да заврши започето, Небојша је продао стан због школовања, јер његова пензија није била довољна.

Ипак, срећан је и задовољан јер студирање за њега представља „терапију душе" и уверен да ће здравље да га послужи да положи шест испита и тако оствари сан из младости.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се