Читај ми!

Пчеле под видео-надзором!

Интернет и сигурносне камере, у селу Ручићи крај Горњег Милановца, једини су спас од лопова који су се намерачили на локалне пчелињаке!

Због учесталих крађа у селима таковског краја, Бранислав Јаковљевић, пчелар из Ручића, поставио је даљински видео-надзор пчелињака и комплетног домаћинства.

Јаковљевић има више од стотину кошиница и уређено домаћинство које, путем интернета, надгледа из стана у Горњем Милановцу где проводи зиму.

Како је рекао агенцији Бета, лопови не бирају, проваљују у куће и помоћне зграде чији власници не бораве стално у селу.

Честа мета су пчелињаци из којих се краду пчелиња друштва, али и читаве кошинице, посебно у рано пролеће.

„Коштало ме је више од хиљаду евра, подигао сам кредит да све то инсталирам, али морао сам да се заштитим јер је број крађа све већи, а овако могу да видим и да ли ми је ветар оборио коју кошницу", објашњава 69-годишњи пчелар.

Протекле седмице у његовом комшилуку опљачкано је неколико домаћинстава, а из једног је однет и казан за печење ракије.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво