Читај ми!

Милионери хоће на прво путовање копије „Титаникa“

Релација Саутемптон – Њујорк идентична, брод готово исти, година 2016, имену додата само двојка. Аустралијски тајкун Клајв Палмер још није ни почео да гради брод, а већ се јављају потенцијални путници који би за прво путовање копијом „Титаника“ дали више од милион долара!

Аустралијанац Клајв Палмер који планира да на кинеском бродоградилишту изгради високотехнолошку копију „Титаника" каже да је веома велики број људи заинтересован да буде међу првим путницима овог брода.

Представници милијардера, који је у априлу најавио прелиминарни споразум са кинеским државним бродоградилиштем "CSC Djinling" о изградњи „Титаника II", открили су да се Палмеровој компанији за производњу бродова јавио задивљујући број људи из САД, Велике Британије, Азије и Јужне Америке, преноси АП.

Интересовање је толико велико да већ више од 10 људи нуди суму која премашује милион долара за прво путовање „Титаником II"!

Премијерна пловидба планирана је за 2016. годину, a изградња брода још није почела, потврдио је Џејмс Мекдоналд, директор маркетинга компаније „Блу стар лајн".

Копија ће први пут пловити рутом која је била планирана и за најпознатији путнички брод, од британске луке Саутемптон до Њујорка. 

Представници компаније кажу да се надају да је велика заинтересованост знак да ће ускоро бити потписан коначни споразум са фирмом "CSC Djinling" чије је седиште у провинцији Ђијангсу

Колико ће изградња „Титаника II" коштати још није познато.

„Титаник" је био највећи и најлуксузнији прекоокеански брод када је 15. априла 1912. године ударио у санту леда у северном Атлантику и потонуо. Више од 1.500 људи је погинуло.

Палмер је рекао да ће нови брод бити исто толико луксузан као и оригинални, али да ће имати уграђену најновију навигациону и безбедносну технологију.

Како би брод што више личио на оригинал, дизајнерима ће помагати тим за историјска истраживања.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво