Читај ми!

Метеор експлодирао и изнад Кубе?

Два дана пре експлозије метеора изнад Урала, над кубанском провинцијом Сјенфуегос виђена је ватрена лопта величине аутобуса која је касније експлодирала.

На небу изнад централног дела Кубе у среду увече је примећено тело слично метеору, које се претворило у „ватрену лопту већу од Сунца", а затим и експлодирало, објавили су кубански медији.

У извештајима су цитирани наводи становника града Родас, у провинцији Сјенфуегос, који су рекли да су у среду око осам часова по локалном времену на небу уочили светлећи објекат величине аутобуса, пренела је кинеска агенција Синхуа.

Сведок Маркос Родригез наводи да се објекат затим претворио у ватрену лопту „већу од Сунца", а три, четири минута касније се чула гласна експлозија.

Један очевидац је навео да се услед експлозије његова кућа лагано затресла.

Кубанске власти су послале стручњаке у потрагу за евентуалним остацима објекта сличног метеору.

Још није познато да ли је догађај на Куби у вези са јучерашњим инцидентом експлозије метеора изнад Чељабинске области у Русији, у којем је повређено више од 1.000 људи.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије