Читај ми!

Кад се крстарење претвори у кошмар

Уместо сунчања на палуби и уживања у коктелима, путници крузера „Тријумф“ беже од смрада, врше нужду ван тоалета и једу храну из конзерве. Из за сада непознатих разлога мотор брода се запалио и већ три дана на пловилу нема струје ни текуће воде.

Путници на крузеру којем се усред Мексичког залива запалио мотор имају ограничен приступ купатилима, храни и топлој кафи, али и нову дестинацију – Мобил у Алабами.

Председник компаније којој крузер припада изјавио је да је брод плутао на север, због чега је одлучено да пристане на југу САД уместо у мексичком граду Прогресу, како је првобитно планирано.

Снажне струје довеле су до тога да крузер „Тријумф" одлута око 90 миља од своје планиране трасе ка мексичкој држави Јукатан.

Како на броду већ три дана нема струје, не раде клима-уређаји, ни фрижидери, храна се покварила и у унутрашњости крузера је ужасно топло, па су путници изнели ћебад на палубу и ту спавају.

Такође, нема текуће воде, тоалети не раде, смрад је ужасан, а људи су за вршење нужде добили „црвене кесице".

Путници који су успели да ступе у контакт са својим ближњима који су на копну, рекли су им да је ситуација на броду „ужасна" и да због смрада људи повраћају „где стигну".

Челници компаније изјавили су да ће сви путници добити повраћај новца који су дали за карту, као и да ће добити ваучере у истој вредности коју су платили, а које могу да искористе за неко будуће путовање.

Пловило са 4.200 људи требало би да пристане у Алабаму сутра у току дана, а очекује се и да се онда подробније испита како је дошло до пожара у просторији са мотором и како се особље снашло у таквој ситуацији.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво