Читај ми!

Јужнокорејци рекордери по пластичним операцијама

Естетска хирургија је била један од највећих бизниса у Америци, али временом је постала тренд у Азији. Највише захвата изводи се у САД, али посматрано у односу на број становника, постотак оних који су отишли „под нож“ највећи је у Јужној Кореји.

Јужнокорејци имају више пластичних операција, с обзиром на број становника, него било која друга нација на свету. Чак један од 77 становника улепшава се на тај начин!

Међутим, ако се гледа само број пластичних операција без обзира на свеукупан број становника, највише захвата се и даље обавља у Сједињеним Америчким Државама, пише британски Дејли мејл.

Наиме, овлашћени естетски хирурзи у САД извели су у једној години више од милион хируршких захвата и више од два милиона нехируршких процедура, као што је давање инјекција ботокса.

Кад се гледа на број процедура с обзиром на број становника, САД је тек на четвртом месту, иза Јужне Кореје, Грчке и Италије, док Колумбија, Тајван, Јапан, Бразил, Француска и Мексико закључују списак 10 земаља с највећим бројем хируршких захвата, обзиром на број становника.

Међународно удружење естетских хирурга "International Society of Aesthetic Plastic Surgeons" објавило је да је само током 2011. године око 15 милиона особа широм света имало захват у ординацији естетског хирурга!

Прошле године је чак 20 одсто жена старости од 19 до 49 у јужнокорејском главном граду Сеулу признало да је имало естетски захват.

Једна од популарнијих процедура је операција капака, после које очи немају оријентални, већ западњачки облик.

Операције носа најпопуларније су у Азији, а Кина, Јапан и Јужна Кореја налазе се међу пет нација, код којих је овај захват најпопуларнији.

Операција груди највише се изводи у САД, а потом у Бразилу, Мексику, Италији и Кини.

САД и Бразил су земље у којима се највише обавља подизања обрва и уклањање масног ткива с подручја трбуха.

У Бразилу се често практикује смањивање мушких прса, уграђују имплантанти у задњицу и изводи „вагинално подмлађивање", где се околно ткиво учвршћује да би изгледало млађе.

Међу најпопуларније захвате на свету спадају повећање груди, липосукција, блефаропластика (корекција капака), абдоминопластика (захвати на подручју абдомена), ринопластика (мењање изгледа носа).

Занимљиво је то што је међу 20 најпопуларнијих, уврштена и операција убацивања имплантанта у задњицу, а најпопуларнија неинвазивна процедура је убризгавање ботокса.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара