Читај ми!

Еуфорија на улицама Рија!

Рио де Жанеиро још једном је претворио своје улице у плесне подијуме. Организатори чувеног карневала процењују да ће окупити око 900.000 туриста. Свечаност траје до уторка, а завршиће се величанственом поворком на „Самбaдрому“.

Еуфорија на улицама Рија. Претходила јој је симболична примопредаја кључева града, које је од градоначелника, као и претходних година, преузео краљ Момо и карневал прогласио отвореним.

Уследила је експлозија весеља. Током петодневне свечаности, самба школе из целог Бразила показаће виртуозност на подијуму

Необична кореографија и оригинални костими, некима ће донети престижну титулу победника карневала.

Чланови Школе самбе „Унидос до Жакарезињо" верују да су на путу да уђу у лигу најбољих и да је неопходно да се током фестивала продрма публика.

Врхунац се очекује последњег дана, у уторак, када ће на чувеном Самбaдрому, у свечаној поворци, продефиловати сви учесници карневала.

Организатори најпознатијег карневала на свету, процењују да ће фешта другом по величини граду у земљи привући око 900.000 туриста и донети више од 650 милиона долара прихода.

Осим холивудских глумаца, масовним уличним журкама придружиће се и корејска интернет звезда Сај, чији је Гангнам стил стекао планетарну популарност.

Ипак, у појединим градовима, звуци самбе утихнули су у жалости за страдалима у ноћном клубу у Санта Марији, где је у пожару страдало 238 људи.

Из кабинета председнице Дилме Русеф, саопштено је да се она неће придружити карневалском весељу. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије