недеља, 10.02.2013, 15:09 -> 20:42
Специјалитети од земље?!
Један јапански ресторан уврстио је у своју понуду „земљани“ оброк! Реч је о шест „блатњавих“ специјалитета, у којима гости могу уживати по цени од око 80 евра.
Ресторан "Ne Quittez Pas", чији се мени заснива на француској кухињи и морским плодовима, у своју понуду уврстио је нову „посластицу" - оброк који садржи земљу!
Власник и главни кувар овог токијског ресторана Тошио Танабе каже да већ осам година лагано уводи земљу као састојак једног оброка.
„Покушавам сладокусцима да дочарам природу у пуној лепоти. Земља, вода и ваздух део су природе, и ништа од тога није измислио човек. Ово је природна храна", објаснио је Танабе.
Оброк од шест јела са земљом кошта око 80 евра. Прављен је од намирница које расту у земљи, или тик уз тло.
Садржи супу са земљом, „блатњаве" тартуфе, шербет са земљом, као и Тошиово посебно изненађење - куглу од кромпира преливену сосом од земље, у чијем се центру налази надев од тартуфа.
„Сваки грумен земље који користимо, пажљиво прокувамо и затим просејемо, како муштеријама уста не би била пуна песка", објаснио је Тошио.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 5
Пошаљи коментар