Читај ми!

„Плејстејшн 4“ ће коштати 315 евра

Јапански медији наводе да ће цена нове конзоле за игре „Плејстејшн 4“, најављене за 20. фебруар, бити 315 евра. Такође, неће имати "PS3 Cell" чип.

Мада је „Сони" до сада доста добро чувао детаље о новим генерацијама својих конзола за игрице, реномирани јапански лист Асахи шинбун објавио је вест да ће „Плејстејшн 4" коштати нешто више од 40.000 јена, што је око 427 долара, односно 315 евра.

Ипак, оставили су и простора за грешку, јер остаје нејасно колико је то „нешто више". Наравно, не смемо заборавити ни порез, који ће ту цену, свакако, подићи.

Ако су подаци тог дневника тачни, а с обзиром на то да је „Плејстејшн 3", када је лансиран 2006. године коштао 60.000 јена, јасно је да ће нова конзола бити јефтинија од самог старта.

Такође се наводи да ће нова конзола чије је представљање најављено за 20. фебруар у Њујорку, имати нову верзију "DualShock" џојстика које одликује "touchpad".

Пословне новине Никеи су у јавност изашле са „својим гласинама" да ће „Плејстејшн 4" имати и нову друштвену црту – могућност да размењујете мишљење са пријатељима док играте игре. Није објашњено да ли текстуално или гласовно.

Никеи још наводе да ће конзола користити "Gaikai cloud" технологију. За шта, не зна се!

Према њиховом писању, неће имати "PS3 Cell" чип, што аутоматски значи да неће бити компатибилна са ранијим верзијама „Плејстејшна".

Раније је већ најављено да ће имати 16 гигабајта радне меморије, 256 гигабајта складиштене меморије и „блуреј" читач.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара