Читај ми!

Шеф полиције отпуштен због поседовања 192 куће

Виши полицијски официр и партијски секретар локалног округа, Џао Хаибин, добио је отказ након што је оптужен да поседује 192 куће у три кинеска града. Хаибин се бранио да су све куће братовљеве, а да он само управља његовом имовином!

Џао Хаибин, шеф полиције једног града на југу Кине, отпуштен је из службе после написа у медијима да има најмање 192 куће и лажну личну карту, што је изазвало оштро негодовање грађана на интернету.

Хаибин је удаљен из државних служби због „ангажовања у пословним договорима, уз коришћење лажне личне карте", објавила је агенција Синхуа наводећи саопштење власти града Луфенга у јужној провинцију Гуангдонг.

Власти су одлучиле да спроведу свеобухватну истрагу о „проблемима на које су указали медији", навела је агенција.

Џао, виши полицијски официр и партијски секретар локалног округа, доспео је јуче на насловне стране новина које су објавиле да га је један бизнисмен оптужио да је нагомилао 192 куће у градовима Хуиџоу, Шенџену и Џухаију.

Према писању штампе, Џао је чак био под партијском истрагом али је ослобођен и задржао је своје јавне функције. Он се, наиме, бранио да је власник кућа његов млађи брат, пословни човек, и да он само „управља" имовином у братовљево име, пренео је АФП.

То је најновији случај у серији извештаја о званичницима који имају више кућа на разна имена с лажних личних карата и лажних дозвола пребивалишта.

Прошлог месеца је објављено да Гонг Аиаи, потпредседница банке у северној провинцији Шанси која је и посланик у локалној скупштини, има 41 кућу и објекат у Пекингу, вредне преко милијарду јуана (160 милиона долара) и још имовине у другим градовима.

Медији су објавили да је она користила четири различите дозволе пребивалишта и три лажне личне карте на које је уписивала имовину.

Она је ухапшена у понедељак под сумњом да је „фалсификовала званична документа и печате", јавила је агенција Синхуа.

Тај случај је изазвао бројне критике на кинеским друштвеним мрежама због све распрострањенијих злоупотреба власти и астрономских цена кућа које су ван домашаја просечног грађанина.

Нови генерални секретар партије Сји Ђинпинг поставио је као најважнији задатак борбу против распрострањене корупције, за коју је рекао да представља опасност за опстанак партије на власти.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара