Читај ми!

Румунке личе на Кејт, а пиво је јефтиније од воде?!

Док Велика Британија на све начине покушава да спречи имиграциони цунами, Румунија позива Британце да дођу у „земљу у којој половина жена личи на принцезу Кејт и у којој је пиво јефтиније него чаша воде“.

Румунски дневник Gandul.info покренуо је духовиту кампању намењену Британцима, како би превазишли страх од „инвазије Румуна" пошто ће од 2014. године моћи да траже посао и у Великој Британији.

Као одговор на негативне чланке у британским медијима, не би ли Румуне и Бугаре убедили да остану у својој земљи, тај дневник позвао је Британце да дођу у Румунију, „земљу у којој је принц Чарлс купио имање и у којој Хари никада није фотографисан наг".

„Нисмо желели да увредимо никога, већ само да директно повежемо Румуне и Британце. Реакције су биле позитивне", рекао је директор дневника Клаудиу Пандару агенцији Франс прес.

Међу аргументима ове кампање назване „Зашто не дођете овде?" наводи се лепота жена од којих „половина личи на Кејт (супруга принца Вилијама), а друга половина на њену сестру", а и ниже цене пива које је, како се наводи, „јефтиније него чаша воде".

„Лист је, такође, позвао читаоце да обезбеде бесплатан смештај туристима, након чега је за мање од једног дана пристигло више од 300 понуда", каже Пандару.

Председник Румуније Трајан Басеску недавно је поручио Британцима да „Румуни неће освојити Велику Британију, јер је Румунија веома лепа земља".

Приликом уласка Румуније и Бугарске у Европску унију 2007. године, приступни уговор омогућио је чланицама Уније да на највише седам година ограниче држављанима две земље приступ тржишту рада.

Велика Британија била је једна од земаља које су увеле те рестрикције.

Већина румунских емиграната од 2007. године отишлa је у Шпанију и Италију.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво