Читај ми!

Њујорчани спремају „дочек“ за „Сенди“

„Хибридни“ ураган „Сенди“, најјачи у последње две деценије, полако се креће ка Њујорку. За разорну олују, која би требало да их погоди до Ноћи вештица, становници Велике јабуке припремају се на разне начине, али на први поглед недовољно, а у неким случајевима и комично.

„Франкенсторм" или хибридни ураган како још зову ураган „Сенди", због тога што се очекује да ће се помешати са поларним ваздушним фронтом близу источне обале САД, што би могло да произведе изразито снажну олују и велика разарања, већ је опустошио Карибе.

Метеоролози предвиђају да ће ураган, који се креће брзином од 11 километара на час, погодити територије од савезне државе Јужне Каролине (тренутно је на 700 километара од њених обала), па све до државе Мејн, а Њујорк и Бостон би потенцијално могли да му се нађу на путу.

„Сенди" би до Њујорка могао да стигне до Ноћи вештица (31. октобра), а да ситуација буде гора, погодиће САД током пуног месеца, када је плима највећа, што ће додатно појачати могућа плављења.

Сајт Базфид (Buzzfeed) je приказао како се становници Велике јабуке на разне начине спремају за ову ужасну олују. На први поглед недовољно, а у неким случајевима и комично.