понедељак, 13.08.2012, 16:17 -> 21:51
Џиновска кајгана „смућкана“ у Португалу
Португалски кувари и локална власт решили су да месташцу Фереира Жезаре поклоне сјајну рекламу и направе највећу кајгану на свету. Било је потребно око 160.000 јаја да се направи кајгана тешка више од шест тона и обори рекорд који је држала Турска.
У малом португалском граду Фереира Жезаре локална власт и кувари су решили да се упусте у један крајње захтеван подухват - да направе највећу кајгану на свету.
Било је потребно више од 160.000 јаја како би Португал освојио место које је у Гинисовој књизи рекорда до сада припадало Турској.
Највећу кајгану на свету спремали су спретни португалски кувари, а првобитно је било планирано да утроше 120.000 јаја и да тежи око пет тона. Ипак, на „дан одлуке" решили су да смућкају више како би што дуже држали рекорд.
Кајгана се пекла пет сати на око 500 литара уља, а тежила је више од 6.400 килограма.
Џиновски јело коштало је око 120.000 евра, а локална власт није имала ништа против да финансира његову израду јер сматра да ће бити одлична реклама за град.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 3
Пошаљи коментар