уторак, 17.04.2012, 11:10 -> 12:23
Вечера без мане
Када вечеру спрема 45 најбољих кувара на свету, онда та вечера нема мане. Тристотинепедесет Њујорчана уживало је у храни коју је припремала планетарна кулинарска елита, а јастог, шкољке, јагњетина и телетина владали су јеловником гала вечере у „Готам холу“.
Четрдесет пет најбољих шефова кухиња из целог света припремило је у Њујорку гала вечеру за око 350 званица.
Годину дана пошто је таква вечера припремљена у француском „Версају", највећи светски кувари, подељени у неколико група, синоћ су за своје госте припремили вечеру у „Готам холу", у Њујорку.
Како наводи агенција Франс прес, на јеловнику гала вечере били су између осталог јастог, шкољке, јагњетина и телетина.
За вечеру, на којој су била служена најквалитенија вина, гости су платили између 1.200 и 1.500 долара.
„Најузбудљивија је чињеница да 45 шефова кухиња заједно кува", рекао је кувар Норман Лаприз.
Француз Жан Жохо, који у САД живи од 1984. године, рекао је да је током спремања гала вечере владао дух колегијалности, и оценио да је гастрономија у САД значајно напредовала.
„Када сам почео да радим, било је само три произвођача сира. Сада их има неупоредиво више", рекао је Жохо.
Део новца прикупљеног на вечери намењен је једној њујоршкој установи која доставља оброке старијим особама.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 0
Пошаљи коментар