петак, 16.03.2012, 11:39 -> 16:57
Шта су кувале познате личности Холивуда?
Глумица Кетрин Хепберн правила је дивне колаче, док је пилетина са авокадом била специјалитет Елизабет Тејлор. Ове и још многе рецепте сакупио је и објавио Френк Декаро у књизи "The Dead Celebrity Cookbook".
The Dead Celebrity Cookbook (Кувар мртвих познатих личности) управо је објављен у САД и открива читаоцима омиљена јела познатих звезда чије филмове и песме сви знамо, али чији су омиљени рецепти до данас остали тајна. Књига је плод 15 година напорног рада ауторa Френкa Декароa.
„Све сам прикупљао неких петнаестак година. Ишао бих на бувље пијаце, користио И-беј. На крају сам их имао толико да сам морао да бирам", каже Декаро.
У књизи се налазе рецепти више од 140 музичких, филмских и телевизијских звезда од Мајкла Џексона и његове пите са кромпиром, до Френка Синатре који је волео јагњетину на роштиљу и Патрика Свејзија и његове пилеће пите.
Декаро је одлучио да у књизи објави рецепте само оних познатих личности које су умрле, делом због тога што се нада да ће његова књига помоћи људима да поново открију заборављене звезде.
Други разлог је тај што данашње звезде једва да говоре о омиљеној храни.
„Ти људи су кували. Kување било је нешто чиме су се људи тада поносили и што су могли да искористе како би се повезали са обожаваоцима", истиче Декаро.
Заинтересовани читаоци сада могу да испробају Либерачијеве кифле и брауније Кетрин Хепберн, док је пилетина са авокадом и печуркама била специјалитет Елизабет Тејлор.
„То су најбољи браунији који су икада направљени. Она никада није ни имала много рецепата, али оне које јесте су одлични", сматра Декаро.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 1
Пошаљи коментар