уторак, 13.03.2012, 12:15 -> 14:39
Уметност декорисања капућина
Савршени капућино мора бити спреман за свега три минута, а поред доброг укуса, овај топли напитак мора представљати ужитак и за чуло вида, поручено је с такмичења бармена недавно одржаног у Њујорку.
Укус капућина често није довољан за комплетан ужитак који овај топли напитак може да пружи. Вештина сервирања и декорисања шоље једнако су важни код овог популарног напитка.
Управо је такмичење "New York's Latte Art Championships", које је недавно у Великој јабуци окупило 60 бармена из целог света, било посвећено естетици капућина.
Задатак им је био да за три минута направе укусан и, што је много важније, лепо декорисан капућино.
После 180 секунди, пред судијама су се нашла мала пенаста ремек-дела. Такмичари су морали да одговоре на задату тему: цветни аранжман.
Трочлани жири оцењивао је естетику, дефиницију, комбинацију боја, брзину у спремању и креативност.
„Креативност је кључни мотив за такмичење", истакла је победница Јунг Јуфај из Хонгконга.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 0
Пошаљи коментар