Читај ми!

Затезањем лица губи се седам година!

Канадски научници установили су да естетски захвати на лицу у просеку подмлађују седам година. Ако су оперисани и очни капци и чело, особа може бити подмлађена и до осам година, а после корекције носа млађи изглед још је ближи.

Пластичном операцијом лица у просеку се губи седам година, односно толико пацијент изгледа млађе, утврдили су канадски стручњаци Универзитета „Торонто".

Вођа истраживања Нитин Чаухан и његове колеге, до оваквог закључка дошли су на основу одговора 40 студената, којима су презентоване слике 60 оперисаних пацијената „пре" и „после" интервенција, преноси Ројтерс.

Дотичним пацијентима (углавном пацијенткињама) рађени су затезање коже лица, лифтинг врата и додатне интервенције, а њихова права старост била је у распону од 45 до 72 године.

Пацијенти којима је урађен само лифтинг лица и врата за посматраче су углавном „изгубили" по пет до седам година.

Ако су захватом обухваћени и очни капци, деловали су такође пет до седам година млађе, а ако је и чело затезано, постизан је у просеку четири до осам година млађи изглед.

Интервенција на носу може да одузме још понеку годину, напомињу канадски стручњаци.

Ипак, према њиховом мишљењу, циљ пластичне хирургије није да човек само изгледа млађе, већ да делује здравије, срећније и свежије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара