Читај ми!

Todorović za RTS: Početkom decembra nagli porast temperature, a potom veliki pad

Snežno nevreme prethodnih dana pogodilo je Srbiju, a posledice se još otklanjaju i vanredna situacija je proglašena u nekoliko opština. Meteorolog Nedeljko Todorović navodi da će u narednim danima temperaturu biti i do 18 stepeni, a da nagli porast temperature znači da će potom uslediti isto tako veliki pad.

Nedeljko Todorović, pričajući o vremenskoj prognozi u narednim danima, kaže da se tokom dana i noći može očekivati kiša, a da će u nižim predelima Srbije biti slabog snega. 

"Očekuje se mraz u četvrtak tokom jutra, a onda kreće porast temperature, i u večernjim satima kiša. U petak toplo, a onda tokom noći između petka i subote sledi jačenje oblačenja, kiša, a u subotu ujutru i sneg. Tako da bi dosta kiše bilo na jugozapadu Srbije i severu Crne Gore, što doprinosi porastu reka koje dotiču iz Crne Gore, i Lim bi možda bio pod opterećenjem“, kaže Todorović.

Navodi da je u dolinama tokom prethodnih dana bilo kiše koja bi se ledila na tlu, što je posebno bilo primetno na istoku zemlje, kao i da bi građani o tome trebalo da pobedu računa. 

"A od četvrtka biće poledice u svim gradovima, i u Beogradu. Svako mora da brine o sebi, ali i zajednica da brine o svima. U tom smislu, nije iznenađenje ako sneg pada tokom zime", ističe Todorović.

Tokom decembra promenljivo

Navodi i da je nemoguće u dan prognozirati da li će tokom novogodišnjih i božićnih praznika u Srbiji biti snega.

"Imaćemo snežnu zimu u svakom slučaju, ali to je lutrija da znamo šta će tačno biti 1. januara. januara, to je lutrija. Kako kreće ovaj ritam, biće dosta promenljivo. Bar ćemo za početak, sad u decembru, imati ovaj tip vremena i zimski mesec", smatra Todorović.

Nedeljko Todorović za RTS zaključuje da bi to u praksi značilo promenljive periode vremena u kom će se smenjivati vetar, oblačno vreme, kiša, sneg i potom otopljenje i otapanje snega.

недеља, 14. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво