Читај ми!

Napad nožem u Sidneju – sedmoro mrtvih, beba u kritičnom stanju, majka preminula

Muškarac naoružan nožem ubio najmanje šest osoba u tržnom centru "Bondi džankšn" kod Sidneja. Više osoba povređeno, među njima i devetomesečna beba, čija majka je preminula u bolnici od posledica povreda. Napadač mrtav, saopštila policija. Utvrđuje se motiv, napad nije povezan sa terorizmom.

Jedan muškarac je ubo više osoba u tržnom centru "Bondi džankšn" u Sidneju, a policija je pucala u napadača koji je delovao sam. 

Najmanje sedam osoba ubijeno je u incidentu, uključujući i napadača, saopštila je policija i navela da je ubijeno pet žena i jedan muškarac.

Najmanje 11 osoba je ranjeno, a policija navodi da je među povređenima i devetomesečna beba, koja je operisana i u kritičnom je stanju. Njena majka podlegla je povredama.

"Napadač je ubijen u tržnom centru nakon što je nožem krenuo na policajku koja ga je pozivala da se preda", naveo je oficir Entoni Kuk na konferenciji za medije.

Policija na terenu, istraga u toku

Komesarka policije Karen Veb istakla je da je napadač imao 40 godina, da je odranije poznat policiji i da napad nije teroristički akt. 

"Ne postoji opasnost od novog napada", istakla je Vebova. 

Na terenu su policijske snage i vozila hitne pomoći.

Na snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama vide se uzrujani ljudi koji beže iz tržnog centra. TC je zatvoren do daljeg, a posetioci su evakuisani. U trenutku napada, u kompleksu je boravilo više najmanje 150 osoba.

Premijer Australije: Užasan čin nasilja protiv nedužnih ljudi

Premijer Australije Entoni Albaneze je u obraćanju naciji istakao da je "u pitanju užasan čin nasilja protiv nedužnih ljudi".

"Izjavljujem saučešće porodicama stradalih i izražavam zahvalnost svim službama koje su pomogle – policija, hitna pomoć, vatrogasci", naveo je Albaneze i posebno se osvrnuo na, kako je rekao, herojski čin policajke koja se susrela sa napadačem i sprečila veću tragediju.

"Ona je svakako heroj, svesno je ušla u situaciju koja je po nju bila veoma opasna", istakao je premijer Australije. 

Naveo je da će sve službe i dalje bite transparentne.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара