Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

Delegacija Hamasa sutra na pregovorima u Kairu; OCHA: Umrlo 28 dece od neuhranjenosti i dehidracije

Sukob Izraela i Hamasa – 183. dan. Od neuhranjenosti i dehidracije u Gazi je umrlo 28 dece, prenosi OCHA. Telo jednog od talaca otetih 7. oktobra pronađeno je u Kan Junisu, saopštio je IDF. Pentagon je uveren da se Teheran sprema da uzvrati napad posle udara Izraela na konzulat Irana u Damasku. Generalni sekretar UN Antonio Guteres zatražio je objašnjenje ubistva 196 humanitarnih radnika, u toku izraelskih akcija.

Делегација Хамаса сутра на преговорима у Каиру; ОЦХА: Умрло 28 деце од неухрањености и дехидрације Делегација Хамаса сутра на преговорима у Каиру; ОЦХА: Умрло 28 деце од неухрањености и дехидрације

Humanitarna organizacija Svetska centralna kuhinja traži formiranje nezavisne komisije za istragu ubistva njenih radnika u izraelskom vazdušnom napadu u Gazi. Ističu da izraelska vojska ne može verodostojno da istražuje sopstvenu "grešku".

Portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi izjavio je da Sjedinjene Američke Države ne planiraju da sprovedu nezavisnu istragu o izraelskom napadu na Svetsku centralnu kuhinju u Gazi, u kojem je ubijeno sedam humanitarnih radnika.

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su otpustile majora i pukovnika jedinice koja je delovala u akciji u kojoj je poginulo sedmoro humanitarnih radnika dobrotvorne organizacije Svetska centralna kuhinja.

Zamenik ministra spoljnih poslova Poljske Andžej Šejna uručio je diplomatsku notu izraelskom ambasadoru u Varšavi Jakovu Livneu u znak protesta zbog ubistva poljskog humanitarnog radnika u izraelskom napadu na konvoj humanitarnih radnika u Gazi ranije ove nedelje.

Šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj rekao je da je izraelska vlada otvorila "neke koridore" ka Pojasu Gaze, kako bi se isporučila humanitarna pomoć, ali da to nije dovoljno da se spreči glad.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара