Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

Iran: Izrael odgovoran za napad na konzulat u Damasku, odgovorićemo; IDF napustio Šifu, pronađena tela civila

Rat Izraela i Hamasa – 178. dan. Bolnica El Šifa je nakon povlačenja izraelske vojske potpuno uništena, a posle povlačenja vojske pronađena su tela ubijenih civila, saopštili su palestinski zvaničnici. Sirijski mediji izveštavaju o vazdušnim napadima na iranski konzulat u Damasku. Poginulo je šest osoba, među njima zvaničnik IRGC-a. Iran okrivljuje Izrael za napad, obećava "odlučan odgovor". Izraelska policija uhapsila je sestru vođe Hamasa Ismaila Hanijea. Američki i izraelski zvaničnici održali su virtuelni sastanak o ofanzivi u Rafi. Izraelski parlament, Kneset je usvojio zakon kojim će Al Džazira biti ugašena u Izraelu.

Иран: Израел одговоран за напад на конзулат у Дамаску, одговорићемо; ИДФ напустио Шифу, пронађена тела цивила Иран: Израел одговоран за напад на конзулат у Дамаску, одговорићемо; ИДФ напустио Шифу, пронађена тела цивила

Antivladini protesti počeli su u nedelju u Jerusalimu i, kako je najavljeno, trajaće četiri dana. Demonstranti su postavili šatore i proveli noć ispred Kneseta. Traže ostavku Benjamina Netanjahua i raspisivanje izbora. Opozicija tvrdi da su protesti jedini spas za Izrael.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu poručio je da bi raspisivanje izbora u ovom trenutku išlo naruku jedino Hamasu.

IDF je spreman za operaciju u gradu Rafi, gde se nalazi više od milion izbeglih Palestinaca iz drugih delova Gaze. Izraelske snage tvrde da evakuišu civile iz zone operacije i najavljuju obračun sa Hamasovim brigadama koje se, kako navode, kriju u tom gradu uz granicu sa Egiptom.

Izraelska delegacija se vratila u Kairo da proceni da li je nastavak pregovora o primirju i oslobađanju talaca iz Gaze i dalje svrsishodan.

IDF je potvrdio da je dronom eliminisao visokorangiranog operativca Hezbolaha na jugu Libana, a sirijski mediji javljaju da je Izrael izvršio još jedan napad u blizini Damaska.

четвртак, 16. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара