Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

Senator SAD pozvao na nove izbore u Izraelu; Netanjahuova stranka odgovara: Nismo banana država

Rat Izraela i Hamasa – 160. dan. Najmanje šestoro Palestinaca je stradalo u izraelskom napadu dok su čekali u redu za humanitarnu pomoć, saopštava Ministarstvo zdravlja u Gazi, koje je pod kontrolom Hamasa. Američki senator Čak Šumer pozvao je na raspisivanje novih izbora u Izraelu, kritikujući istovremeno premijera Benjamina Netanjahua. Sa druge strane, stranka izraelskog premijera odgovorila je da je Izrael ponosna demokratija, a ne "banana država".

Сенатор САД позвао на нове изборе у Израелу; Нетанјахуова странка одговара: Нисмо банана држава Сенатор САД позвао на нове изборе у Израелу; Нетанјахуова странка одговара: Нисмо банана држава

Pet osoba je ubijeno a 22 su povređene u vazdušnom napadu na centar za distribuciju hrane Agencije UN za palestinske izbeglice (UNRVA) u Rafi na jugu Gaze, saopštile su tamošnje vlasti.

Izraelske odbrambene snage odgovaraju da je u udaru ubijen komandant Hamasa, za koga tvrde da je i bio meta.

Ime Muhamed Abdel-Halim Abu Hasna nalazi se na listi pet smrtnih slučajeva u napadu, koju su dali zdravstveni zvaničnici Gaze.

Brod organizacije "Open arms" pod španskom zastavom, koji u utorak isplovio sa Kipra, trebalo bi u četvrtak ujutru da stigne u Gazu. Brod vuče baržu sa do 200 tona vode, hrane i lekova.

Sa druge strane, Hamas ocenjuje tu pomoć "presporom i neadekvatnom" ističući da tovar broda ne nadmašuje količnu koju može da ponese jedan ili dva kamiona.

Grčki vojni brod oborio je dva drona iznad Crvenog mora u misiji Evropske unije "Aspides", koja pruža zaštitu trgovačkim brodovima od napada jemenskih Huta.

Vojska SAD saopštila je da je oborila raketu ispaljenu na američki razarač u Crvenom moru iz zone pod kontrolom Huta.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара