Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

Netanjahu: Nastavljamo snažnu ofanzivu u Rafi; Izrael odobrio korišćenje Starlinka u Gazi

Rat Izraela i Hamasa – 131. dan. Izraelski premijer Benjamin Netanjahu saopštava da nastavljaju snažnu ofanzivu u Rafi. IDF su prethodno pokrenule "opsežni napad" na Liban, nakon što je ubijena žena u raketnom napadu Hezbolaha na sever zemlje. Izrael je, istovremeno, odobrio korišćenje satelitskog interneta "Starlink" u Gazi. Sa druge strane, raseljeni Palestinci počeli su da se evakuišu iz glavnog bolničkog kompleksa Naser u gradu Kan Junisu.

Нетанјаху: Настављамо снажну офанзиву у Рафи; Израел одобрио коришћење Старлинка у Гази Нетанјаху: Настављамо снажну офанзиву у Рафи; Израел одобрио коришћење Старлинка у Гази

Sastanak u Kairu završen je bez konkretnog rezultata. Kako je preneo izraelski Kanal 12  na sastanku - na kojem se razgovaralo o okviru primirja - okupili su se direktor CIA Vilijam Berns, katarski premijer Mohamed bin Abdulrahman el Tanij, egipatski zvaničnici i izraelske delegacije predvođene šefom Mosada Dejvidom Barneom i direktorom Šin Bet Ronenom Barom. Bez pomaka.

Načelnik štaba IDF-a, general-potpukovnik Herci Halevi rekao je da će IDF raditi na evakuaciji civila iz Rafe pre nego što započne završnu ofanzivu na taj grad.

"Znamo da nam je teže da se borimo u okruženju u kojem ima preko milion ljudi i još 10.000 operativaca Hamasa", rekao je Halevi.

Dvojica talaca spašenih u operaciji izraelske vojske u Rafi izrazili su, u poruci snimljenoj u bolnici, duboku zahvalnost specijalnim snagama koje su radile na njihovom oslobađanju. Istovremeno je objavljen snimak operacije njihovog oslobađanja.

Američki Senat usvojio je novi paket pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu u vrednosti od 95,3 milijardi dolara.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара