Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

IDF: Završena misija uništenja infrastrukture Hamasa u severnoj Gazi; UNICEF: Amputacija udova na više od hiljadu dece

Sukob Izraela i Hamasa – 92. dan. IDF saopštio da je završena misija uništenja infrastrukture Hamasa sa severu Gaze. Jordanski kralj poručio američkom državnom sekretaru da SAD moraju da utiču na Izrael da kako bi pristao na primirje. Izrael tvrdi da Hamas razvija navođene rakete uz pomoć Irana. UNICEF: Od početka rata više od hiljadu dece u Gazi pretrpelo amputacije udova.

ИДФ: Завршена мисија уништења инфраструктуре Хамаса у северној Гази; УНИЦЕФ: Ампутација удова на више од хиљаду деце ИДФ: Завршена мисија уништења инфраструктуре Хамаса у северној Гази; УНИЦЕФ: Ампутација удова на више од хиљаду деце

Izraelske odbrambene snage saopštavaju da je iz Libana ispaljeno više od 40 raketa ka severu Izraela. Libanski Hezbolah preuzeo je odgovornost za napad, istakavši da je reč o početku odmazde za ubistvo visokog zvaničnika Hamasa Salaha el Arurija.

Kao odgovor na napad, Izrael gađao dva "značajna" vojna kompleksa koja pripadaju Hezbolahu. Na tim lokacijama, prema IDF-u, nalazila se infrastruktura koju koristi Hezbolahova jedinica protivvazdušne odbrane. Mete uključuju ćelije Hezbolaha, raketne položaje, komandni centar i drugu infrastrukturu koju koristi ta grupa.

Američki državni sekretar Entoni Blinken održao je odvojene sastanke sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i premijerom Grčke Kirijakosom Micotakisom.

U Istanbulu je sa Erdoganom i šefom turske diplomatije Hakanom Fidanom razgovarao o pritisku koji bi Turska mogla da izvrši na Iran i njegove saveznike kako bi se smirile tenzije na Bliskom istoku i ubrzalo slanje humanitarne pomoći stanovništvu u Gazi.

Kasnije je sleteo u Hanju, na grčkom ostrvom Krit, gde je razgovarao sa Micotakisom.

Visoki predstavnik EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozep Borelj razgovarao je sa premijerom Libana Nadžibom Mikatijem o situaciji u Bejrutu, uticaju koji sukob u Gazi ima na region Bliskog istoka, ali i o Siriji.

Unicef upozorava da su deca u Gazi izložena višemesečnoj gladi, traumama i raseljavanju.

среда, 22. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара