Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

SAD uložile veto u Savetu bezbednosti na rezoluciju o prekidu vatre u Pojasu Gaze; Novi izraelski udari na Kan Junis

Šezdeset treći dan sukoba Izraela i Hamasa. Sjedinjene Američke Države uložile veto tokom glasanja u Savetu bezbednosti o nacrtu rezolucije kojom se zahteva prekid vatre. Izraelska vojska nastavlja operacije u Kan Junisu.

САД уложиле вето у Савету безбедности на резолуцију о прекиду ватре у Појасу Газе; Нови израелски удари на Кан Јунис САД уложиле вето у Савету безбедности на резолуцију о прекиду ватре у Појасу Газе; Нови израелски удари на Кан Јунис

Odbrambene snage Izraela nastavljaju sa operacijama u Pojasu Gaze i tvrde da napreduju u gradu Kan Junisu.

Oružano krilo Hamasa je, u celosti ili delimično, uništilo 135 vojnih vozila Izraela u protekla tri dana širom Pojasa Gaze, rekao je portparol Hamasa.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu upozorio je Hezbolah da ne pokreće treći libanski rat sa Izraelom, rekavši da ukoliko krenu u okršaj, "Bejrut će se pretvoriti u Gazu".

Bela kuća je saopštila da Izrael i Hamas nisu ni blizu novog dogovora o humanitarnoj pauzi u sukobu dve strane.

Izrael je pristao da, na zahtev SAD, otvori prelaz Kerem Šalom samo za pregled humanitarne pomoći koja u Gazu stiže preko prelaza Rafa, saopštio je visoki američki zvaničnik.

Visoki komesar UN za izbeglice Filipo Grandi pozvao je na prekid vatre između Izraela i Hamasa kako bi se omogućila značajna humanitarna pomoć u Gazi.

Ujedinjeni Arapski Emirati zatražili su od Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija da glasaju o nacrtu rezolucije u kojoj se zahteva momentalno humanitarno primirje između Izraela i palestinskog militantnog Hamasa u Pojasu Gaze, rekle su neimenovane diplomate.

Portparol Ministarstva zdravlja u Gazi rekao je da je 17.177 Palestinaca ubijeno, a 46.000 povređeno u izraelskim udarima na palestinsku enklavu od 7. oktobra.

Organizacija "Amnesti internešenel" saopštila je da su izraelski napadi u kojima je poginuo novinar Rojtersa Isam Abdala, a ranjeno još šest novinara, 13. oktobra, verovatno bili direktni napadi na civile i da moraju da se istražuju kao ratni zločin.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара