Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

Rok privremenog primirja ističe, traju napori da se produži; Hamas oslobodio 16 talaca

Izvor blizak palestinskom Hamasu izjavio je za agenciju "Frans pres" da je ta islamska organizacija pristala na produženje primirja za četiri dana. Pregovori o produženju primirja u Kataru. Hamas oslobodio 10 Izraelaca i četiri Tajlanđanina iz Pojasa Gaze. Zvaničnik iz kabineta izraelskog premijera Benjamina Netanjahua kaže da se razmatra mogućnost produženja roka privremenog primirja. Hamas saopštio da je u ranijim napadima tokom izraelskog bombardovanja ubijen i najmlađi talac, 10-mesečna beba Kfir Bibas, zajedno sa svojom majkom i četvorogodišnjim bratom. Izrael proverava navode Hamasa. Sukobi u Dženinu na Zapadnoj obali, uhapšeno 20 Palestinaca, ranjeno šest, uključujući dvoje dece. U okviru napada na kamp u gradu Dženinu, ubijena dvojica palestinskih dečaka, javlja WAFA, dok je izraelska vojska saopštila da je ubila dva visokorangirana operativca Islamskog džihada.

Рок привременог примирја истиче, трају напори да се продужи; Хамас ослободио 16 талаца Рок привременог примирја истиче, трају напори да се продужи; Хамас ослободио 16 талаца

Palestinska grupa Hamas oslobodila je tokom jučerašnjeg dana 10 Izraelaca i dva državljanina Tajlanda iz Pojasa Gaze. Sa druge strane, Izrael je pustio još 30 palestinskih zatvorenika, od kojih 15 žena i 15 dece.

Pre nove razmena talaca i zarobljenika, izraelska vojska i pripadnici Hamasa međusobno su se optuživali za napade i prvo "ozbiljno" kršenje primirja.

Nakon što je posle četvrodnevnog prekida vatre primirje između Izraela i Hamasa produženo za 48 sati, ministar spoljnih poslova Katara Madžid el Ansari izjavio je da njegova zemlja radi na produžetku mira. 

Šefovi izraelske i američke obaveštajne službe se takođe nalaze u Kataru, gde razgovaraju o mogućim narednim koracima u primirju.

Klub palestinskih zatvorenika je, istovremeno, saopštio da je broj uhapšenih Palestinaca na Zapadnoj obali od 7. oktobra porastao na 3.290, uključujući 125 žena i 145 dece.

Za to vreme, Ujedinjene nacije predložile su otvaranje prelaza Kerem Šalom da bi se omogućila isporuka humanitarne pomoći iz Izraela u Gazu, dok je prvi od tri američka vojna aviona sa pomoći sleteo u Egipat.

среда, 29. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије