Читај ми!

Nestala podmornica za obilazak olupine Titanika, sumnja se da je među putnicima i milijarder Harding

Američka obalska straža potvrdila je da se pet osoba nalazilo u podmornici koja je nestala na putu ka olupini Titanika u Atlantskom okeanu. Porodica britanskog milijardera Hemiša Hardinga potvrdila je da i bio jedan od putnika koji su nestali.

Iz Obalske straže SAD naveli su da se svih pet osoba vodi kao nestalo, dodajući da za podmornicom tragaju američki i kanadski pomorski avioni za nadgledanje, uključujući visokosofisticirani avion "P8 Posejdon" koji ima mogućnost podvodne detekcije, prenosi Bi-Bi-Si.

Porodica britanskog istraživača i milijardera Hemiša Hardinga prethodno je potvrdila da je bio jedan od putnika koji su nestali. "Hemiš Harding, moj očuh, nestao je zajedno sa podmornicom", naveo je njegov posinak Brajan Šeš.

Brod koji je nosio podmornicu krenuo je iz Sent Džonsa u Kanadi, stigao je blizu lokacije olupine Titanika u Atlantskom okeanu, odakle je podmornica trebalo da započne misiju, prenosi Bi-Bi-Si.

Olupina čuvenog broda nalazi se na dubini od 3.800 metara na dnu Atlantika, na oko 600 kilometara od obale kanadske pokrajine Njufaundlend.

Titanik, koji je bio najveći i najluksuzniji brod svog vremena, udario je 1912. godine u ledeni breg, na putu od engleskog Sautemptona ka Njujorku. Od 2.200 putnika, u brodolomu je život izgubilo više od 1.500.

Olupina je otkrivena 1985. godine, od kada je predmet ljudskog istraživanja i ragledanja.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара